Novi Sad
18.11.2011.
07:17 > 09:23
Novosađanin Zoran Maksimović je, kao vid revolta protiv naplate parkinga širom grada, "Parking servisu" kao odgovor na doplatnu kartu od 1.050 dinara poslao crtež konja na livadi.
  • 24.11.2011 11:54
    Pažljivi Čitalac - @Anonimus
    Izgleda da sporo citas,ili ne pratis vesti, posto je tekst prepravljen, kao sto je i normalna praksa na ovom portalu.

    Hvala na azurnosti.
  • Vojvodjan_IN

    22.11.2011 00:38
    Ne ulazim u strucne detalje,ali smatram da parking naplata ipak treba da postoji.
    Tako se uvodi red u dolaske u odredjene zone,i u tu zonu nece dolaziti onaj koji nema preku potrebu da tu boravi,tj pravi se pravo prvenstva u parkiranju.Inace bi nastao totalni haos,jer se nekome svidja da drzi automobil parkiran u samom centru,bez potrebe.
    Druga je stvar kako se taj novac trosi i na sta.
    I ne,nemam nikakve veze sa parking servisom niti ikakve koristi od njih.
  • Mishko

    19.11.2011 06:27
    Principijelnosti
    Nosio sam jednu osobu sa povredjenim kukom (rodjaku koja nije iz N. Sada) u bolnicu i iz ktuga bolnice izasao i parkirao se ispred bolnice ( da ne pravim vecu guzvu koja je vec bila napravljena. Znajuci da nece ici glatko i brzo uplatio sam dva sata unapred. U samoj bolnici sam imao komplikacija vise nego sam mislio i zaboravio na produzetak. Jednostavno, od sekiracije nisam cuo telefon kada je stigla opomena da produzim uplatu za parkiranje. Zakasnio 20 min. i nasao famoznu doplatnu kartu.
    Slucaj drugi.
    Seo sam sa drustvom u kafic i glasno prokomentarisao da nisam poslao SMS poruku za parkiranje. Konobar koji je prisao da nas posluzi mi je objasnio da ne treba da saljem poruku jer je to regulisano. Pristao sam na kompenzaciju i nisam poslao poruku. Do ovog trenutka doplatnu kartu dobio nisam. I zbog toga sam jako ozaloscen!
    Ali opomene zbog one soedz bolnice redovno dobijam i cekam da vidim sta dalje sledi.
    Sve ostalo kaze se samo.
  • Naprednjak

    19.11.2011 06:12
    @Anonimus - @u Londonu
    A u Novom Sadu Z. Maksimovic Parking servisu posalje svoje umetnicko delo i trazi da mu razliku doplate. Ako ne doplate treba da im odnese pauka i da ga proda, isto kao u Londonu!? Ostatak ce im vratiti?
  • Sonja

    18.11.2011 23:19
    Najstrasnije je sto je to uglavnom iscrtan put, a ne uredjen parking, kako neko rece....
    Sramota!
  • Budimir

    18.11.2011 22:56
    @ CENTAR
    Evo, obećavam Vam da se nikad više neću parkirati u centru, da ću ga izbegavati čak i u širokom luku, nije problem...

    Ali da Vi meni isto tako obećate da se nećete parkirati na Grbavici, N. Naselju, Limanu, Rotkvariji, Telepu, Detelinari, Adamovićevom naselju, Banatiću, Klisi, Adicama, Sajmištu, Podbari, Salajki i u Petrovaradinu.
    Do đavola, čak ću i da negovorim nekolicinu prijatelja da se takođe ne parkiraju u centru, samo za to jedno Vaše obećanje. Može?
  • novosadjanka

    18.11.2011 20:33
    Posto SPENS otplacuje u naturi svoj dug JKP Toplani, smatram da sada svi mi gradjani Novog Sada mozemo svoje dugove da zamenimo necim sto imamo, kao naprimer sliku od 1090 din, odlicno jer to rade nasi gradski oci pa zesto ne bi i mi, gradjani. Ja planiram da odem u Toplanu i da im ponudim da im cistim dvoriste 3 puta nedeljno, i da ne platim grejanje, ovako mi se vise isplati taman svez vazduh i rekreacija.
  • Y

    18.11.2011 17:31
    Pauk
    Razgovaraju DVE plavuše, i jedna od njih kaže: "To da roda nosi decu... pa, možda... Ali da pauk nosi kola - nemoguće!"
  • Pažljivi čitalac

    18.11.2011 16:54
    @Anonimus
    Ni tvoja ideja da objaviš prvobitnog autora nije originalna, već je "maznuta" iz pretposlednjeg pasusa teksta.
  • AleksNs

    18.11.2011 15:24
    @centar
    Poštovani g-dine centar,
    Izuzetno mi je drago što ste se objavili tom vašom teorijom oko toga šta je red,a šta nije.
    Po toj vašoj teoriji kojom odobravate način na koji pomenuta gradska firma diskriminiše gradjane,ne samo ovog grada već i one koji dolaze sa strane,vi u stvari njima,toj firmi,dajete sjajnu ideju,da i vama koji živite u centru,stave do znanja da vama kola(automobil) i nisu baš tako i potrebna.
    Uz svo dužno poštovanje svima koji žive u centru NS,a što će reći,Z.Jovina,Dunavska,Pašićeva,Modene,M.Ružića,oko Doma kulture,Miletićeva i još par ulica okolo,veliki novosadski pozdrav sa Limana(gde se na svu sreću još ne plaća parkiranje)
  • SatelitNS

    18.11.2011 15:14
    @Miki NS
    Miki, Miki...pre nego što nešto javno objaviš i nekog ocrniš red bi bio i da se malo raspitaš. sos taxi NEMA stajalište kod te ambulante. Tj ni pored jedne ambulante nema stajalište. Ijoš nešto, i taxisti su ljudi, baš kao i ti i svi ostali. Ponekad dobri, ponekad ne.
  • Maja

    18.11.2011 14:38
    Pa, decentralizujte grad! Zashto sve mora da bude u centru?? Evo ja zivim na grbavici i mnogo mi smeta parking ispred zgrade, narochito shto nam je ulica teshko ruglo! Iscrtashe parking pola na kolovozu, pola na trotoaru!!! Ajte, molim vas, dajte mi primer takvog parkinga u Londonu na koji se ovde pozivate... Na mnogim mestima nema mesta za peshake... prolazish ulicom jednog grada, kao nekada shto su stanovnici udaljenih planinskih sela ishli u shkolu... krmacom prtinom u koloni! Na shta to lichi?? Kako moze neko da se parkira na parking koji je malo na krivini?? U pitanju je Vojvodjanska ulica kod Limanske pijace... a nije u centru, vidite...
  • 18.11.2011 14:20
    krađa na sve strane
    "Na ideju da "Parking servisu" pošalje crtež, Maksimović kaže da je došao nakon što je dobio doplatnu kartu."

    Ideja je maznuta od David Thorne-a (internet is a playground).MOzete procitati ostale odvale ovog genija.Garantovano cete se smejati.

    Zorane, smesno je,ispravno ali ne i originalno.

    http://27bslash6.com/overdue.html
  • 18.11.2011 13:30
    @u Londonu
    U Londonu ti odnesu auto, ako nećeš da platiš prodaju ga, a ako ne dobiju dovoljno za njega tuže te za ostatak.
  • Radenko

    18.11.2011 12:55
    @ CENTAR
    Slazem 100% ovaj covek zbori um i dobije 30 negativnih ? ZEMLJO OTVORI SE KOLIKO BUDALA !! grad nam je prezagadjen autmobili leze okolo bez ikakvog reda
  • stop

    18.11.2011 12:53
    bezakonju
    Sta da nacrtamo i posaljemo RTS-u umesto pretplate? Koliku jos nadoknadu traziti od njih usled nervnog rastrojstva prouzrokovanog visedecenijskim repriziranjem slaboumnih i beskrajnih domacih serija. Stanje poremecaja licnosti gledalaca je pogorsano zahtevima da se na iste serije jos plati pretplata. Koliki bi bio odstetni zahtev?
  • Boki

    18.11.2011 12:31
    Smešak
    Da li je neko primetio da je ovaj Zokijev at nasmejan,kao i oblaci i sunce?Kanda je srećan što je uspeo da se parkira negde u NS.Razmišljam nešto,šta li bi trebalo nacrtati da platite parking npr.u BG,Zagrebu,Beču,Londonu ili Segedinu,npr?
  • Jazz

    18.11.2011 11:59
    Svaka čast Zorane !
    Pozdrav...
  • Lalal_Neznanov

    18.11.2011 11:06
    btw...
    Kada smo ovako krenuli neka Radio021 pokrene Aukciju na koji će se prodati ovaj crtež. :)
  • Lalal_Neznanov

    18.11.2011 11:05
    Crtež
    Plaćam 2.100 dinara.
  • Nensi

    18.11.2011 10:18
    Sebicno
    Gospodine CENTAR, vi stanujete u centru i smatrate da niko ne bi trebalo da se parkira ispred vasih kuca. A sta da kaze jos hiljade stanovnika ovog grada ispred cijih se kuca takodje parkiraju automobili. Svako ima pravo da dodje u centar, gde se uzgred nalaze razne institucije na primer poresko, maticar, banke, dakle poslovna zona
    i to svojim automobilom koji je kupio, platio registraciju i ne odgovara mu da se vozi autobusom jer na primer zuri. Auto nije za garazu nego za voznju ukoliko niste znali. Srdacan pozdrav uz savet da budete manje kivni a vise dobronamerni.
  • Milan

    18.11.2011 10:04
    Pamet protiv mediokriteta!
  • Adice

    18.11.2011 10:04
    @CENTAR
    U jeee !!! Izvini, molim te! Čini mi se da samo vi iz "centra" živite u NS... mi ostali smo tu da plaćamo vaše čiste i nove pločnike, iako Telepom prolazimo kao na foto safariju;da plaćamo vaše najmodernije kontejnere, iako se Adice i Klisa guše u deponijama... Ne treba da dolazimo u centar... Centar nas ne voli , ali itekako vlo naše pare...
  • Miki NS

    18.11.2011 09:49
    Prodaj kola da bi platio pauka
    Vozim Juga koji ne vredi vise od 250E. Vodio sam dete u ambulantu u Zmaj Ognjena Vuka negde oko pola sedam ujutru. Nadjem slobodno mesto na parkingu ispred ambulante, odmah posle semafora kad se ide od SUP-a.
    Kad sam se vratio iz ambulante, vidim nema mog Juga, odneo ga pauk. Zovem parking servis i kazu mi da su taksisti (iz SOS taksija), pozvali pauk jer sam parkirao na njihovo mesto.
    Da parkirao sam, ali nisam po mraku video da je to rezervisano mesto za taksiste, da jesam sigurno ne bi tamo parkirao jer znam kakvi su "ljudi" taksisti.
    Kazna je 9000 usluga parking servisa i 5000 SUP-u i 2 boda (2 boda valjda zato sto sam ugrozavao taksiste u saobracaju).
    Molio bih parking servis da malo bolje (VIDNIJE) obelezi rezevisana parking mesta, ako im slucajno to i nije cilj da se slabo vidi.
    Da li da ostavim Juga u parking servisu ili da ga prodam i platim kaznu. Sta bi Vi uradili?
  • MaloMorgen

    18.11.2011 09:37
    Na zalost
    Naplata parkiranja je samo povratna sprega za one koji prave guzve na ulicama parkirajuci se gde hoce i koliko hoce. Neki to moraju, ali neki su izgleda zaboravili da hodaju pa moraju bas svugde autom.
    Verujem da ste i sami svedoci da automobila ima previse i da narod izgleda ipak ima para za gorivo, takse, poreze, servise, parkinge. Mozda je to neophodnost danasnjeg nacina zivota ali nesto mora postojati sto ce naterati narod da postuje cinjenicu da nisu sami u gradu.
    Medjutim, tu cinjenicu da ipak treba regulisati parkiranje na prostoru gde su velike guzve, gradske vlasti su izgleda zloupotrebile. Zone placenog parkinga tako sire i gde ne moraju sve u cilju da se narodu otmu pare, iz milion razlicitih razloga. Ono sto bih posebno regulisao i cak ukinuo, je ODNOSENJE AUTOMOBILA od strane bilo kojeg Javnog ili kakvog drugog preduzeca. To je niti logicno niti ustavno pravo otudjenja tudje imovine zarad prava jacega. Osim kazne za pogresno parkiranje NISTA DRUGO NE BI SMELO DA BUDE NAPLACENO pogotovo ne oteto! Kasnije ucenjivanje lica ASTRONOMSKIM otkupima je takodje nelogicno i protivustavno.
    U mnogim zemljama EU odnosenje vozila je ukinuto bas iz tog razloga sto je sam postupak otimanja imovine protivzakonit.
  • Милица

    18.11.2011 09:29
    Није тачно!
    Најомраженији су политичари и њихове дрржавотворне акције и брига за народ, поредак, покољења... После њих су владике, бискупи... Који се брину за духовно здравље и олакшање кесе своје пастве... Хе хе али нећи ни они дуго народ изумире па неће имати кога да леше.
  • Nebojsa

    18.11.2011 08:38
    Uradicu isto sto i ovaj covek
    Elem ja sam talentovan za slikanje.Moje slike vrede vise interesuje me da li isplacuju razliku izmedju cene doplatne karte i moje slike
  • CENTAR

    18.11.2011 08:27
    CENTAR
    MALO SE DALJE PARKIRAJTE OD CENTRA GRADA,A NE ISPRED NAŠIH ZGRADA SVI BI DA DOĐETE U CENTAR KOLIMA. E NE MOŽE...
    PARKING SERVIS SPROVODI ODLUKE GRADA ZA PARKIRANJE, JER SE MORA ZNATI RED, GDE SE KO PARKIRA I ZAŠTO.
    VI LEPO DOĐITE BUSOM U CENTAR I ONDA NEMA PLAĆANJA PARKINGA.
  • Поветарац

    18.11.2011 08:23
    Ко да више
    Нудим 2000,00 динара за слик,нек се јави "Паркинг сервис"
  • 18.11.2011 07:55
    Svaka čast, "021". Refleksi su vam na zavidnoj meri.
  • LimanacNS

    18.11.2011 07:38
    ...
    U Parking servisu Maksimovićev crtež smatraju šalom, ali ni u šali više ne govore o izgradnji garaža, preko potrebnih gradu. Smatraju da je dovoljno da šire parking zone, dok ne dođu do Veternika.
  • 25

    18.11.2011 07:31
    JA NE PLACAM NJIHOVE KAZNE,IMAM PUNU KASETU U AUTU KOJE CEGA OD PARKING SERVISA CEKAM IH A I U KONSULTACIJI SA ADVOKATOM JEDVA CEKAM DA ME TUZE, MORAM DA DODAM I TO DA PLACA PARKING TAMO GDE PARKING POSTOJI ALI PARKING RECIMO NA ZITNOM TRGU VODIM DETE U MUZICKU I TAMO UVEK PLATIM ALI ISCRTAN PUT NEMA SANSE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna